Trinn 5: Se igjennom besvarelsen din

Du bør huske å sette av tid til å lese korrektur og redigere besvarelsen din. Her får du en modell som du kan følge, slik at du virkelig får sjekket opp de tingene som du bør gå over før innlevering.

Først og fremst er det viktig å sjekke at du besvarer oppgaven. Les selve oppgaven en ekstra gang til slutt, slik at du får sjekket at du ikke har glemt noe. Resten av tiden bør du deretter bruke på tre ting: Å forbedre den overordnete strukturen når det gjelder innholdet i teksten din, å forbedre de enkelte avsnittene, samt å sørge for at språket er i orden.  

Se på helheten og sammenhengen i besvarelsen din

Les teksten din grundig igjennom, avsnitt for avsnitt. Pass på å rette opp feil i språk eller tegnsetting underveis. Det er også viktig at du tar deg tid til å se på helheten i besvarelsen din.

Her skal du særlig sjekke at teksten din henger godt sammen fra begynnelse til slutt. Sett deg i leserens sted, og vurder om du blir ledet gjennom teksten på en naturlig måte. Hvis det er problemer med sammenhengen, bør du forsøke å løse dem. Dette kan du gjøre på forskjellige måter:

  • Skriv ny tekst, eller rett i den eksisterende teksten din, slik at avsnittene heng
...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn