Formål og appellformer

Oppgaven går ut på å utrede formålet med teksten, og hvordan de ulike appellformene er brukt i «Ta ein #SELFHisF – bli ein av oss!».

Formålet med «Ta ein #SELFHisF – bli ein av oss!»

Formålet med denne sammensatte teksten er å treffe unge, potensielle studenter og få dem til å ville søke studier hos nettopp Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Bruken av patos-appell

Når du skal undersøke hvordan appellformen patos blir brukt skal du se på hvilken del av teksten som kan treffe mottakerens følelser.

Overskriften, «Ta ein #SELFHisF – bli ein av oss!», inneholder en appell til patos ved at den skaper en følelse hos målgruppen av at avsenderen forstår dem. De unge mottakerne vil føle at de kan identifisere seg med en høgskole som kommuniserer ved hjelp av hashtag og selfie. Dermed øker sannsynligheten for at de vil gjøre som reklamen sier og «bli ein av oss».

Bildet av en lykkelig jente med en flokk imøtekommende mennesker i bakgrunnen gjør at mottakeren får en følelse av glede og fellesskap, som de ønsker å ta del i. Appell til patos er dermed i virksomhet. De to andre bildene øverst på siden snakker også til mottakerens følelser. Det er idylliske bilder, som skaper positive følelser om hvordan det er å studere på et så vakkert sted.

Sammen med disse bildene står det en tekst som rommer appell til patos i kraft av ordvalget. Formuleringen «blir du ein del av eit sosialt og inkl...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn