Digital kommunikasjon skiller seg også fra tradisjonell kommunikasjon ift. at det ikke nødvendigvis er klare grenser for når kommunikasjonen starter eller slutter.
Hvis du snakker fysisk med en venn på gåturen hjem fra skolen, slutter samtalen helt naturlig når dere tar farvel med hverandre. Men hvis du har en Messenger-samtale med en venn, tar samtalen kanskje ikke slutt, og beskjeder kan gå frem og tilbake gjennom hele dagen, og kanskje til og med over flere dager. Det kan potensielt bli en stressfaktor, hvis man dermed hele tiden føler at man må være klar til å komme med et interessant svar, og i det hele tatt er nødt til å være tett på telefonen eller PC-en nesten konstant.
Disse stressende tendensene blir ofte forsterket av selve designet i de forskjellige kommukasjonsappene, siden folkene bak jo har en økonomisk interesse av at de blir brukt så mye som mulig. Det kan f.eks. ses i Snapchats mekanisme med «streaks», hvor selve systemet oppfordrer brukerne til å holde kunstig liv i samtalene med alle vennene deres, så streaks ikke blir brutt.
På arbeidsplassen kan digital kommunikasjon også bli en stressfaktor, fordi det kan utviske grensen mellom arbeidsliv og fritid. Det klassiske eksempelet er at sjefen kan ha en forventning om at man svarer på eposter ved alle døgnets tider, syv dager i uken.
Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.
Få tilgang til hele nettboken.
Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.