[321]

Slik bruker du Studienetts oppgaver og veiledninger

Studienett er et solid supplement til den daglige undervisningen. Vårt formål er å hjelpe deg til et bedre resultat på eksamenene dine. Dette gjør vi ved å tilby deg hjelp med skriftlige innleveringer og leksearbeid i løpet av skoleåret. For at få best mulig utbytte av hjelpen, krever det at du bruker de mange ressursene på en riktig måte.

Med denne miniguiden kan du bli helt sikker på hvordan vi mener du skal bruke de ulike oppgavene og veiledningene Studienett tilbyr, slik at de kan bli et solid og nyttig faglig verktøy i utdannelsen din.

Lær hvordan du:

 • Bruker de ulike oppgavene og veiledningene i leksearbeidet og oppgaveskrivingen
 • Skriver bedre oppgaver
 • Henter inspirasjon til dine egne oppgaver
 • Finner akkurat det du leter etter – fort og enkelt
 • Unngår å plagiere
 • Lager en sekundærlitteraturliste
 • Øver deg målrettet mot eksamen

Bruk Studienett som et supplement til undervisningen, øv evnene dine og få enda bedre resultater til eksamen. Det starter her! Til lærere og andre interesserte: Dette dokumentet kan distribueres fritt.

Slik bruker du Studienetts oppgaver og veiledninger

[321]
Brukernes anmeldelser
 • 14.11.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Jeg har lest gjennom det dere har skrevet og jeg kommer til å informere elevene om mye av innholdet. Det er kjempefint at dere tar opp det med plagiering. Det har vært noe av problemet vi har hatt med studienett, at elevene henter oppgaven der og leverer så og si avskrift. De har så mange dubeditter i dag at de ganske enkelt kan jukse og vår plagiat kontroll reagerer ikke på oppgavder hentet fra dere, derfor er det vedig bra at dere går ut med hvordan de bruker sidene deres.
 • 28.11.2011
  Skrevet av Elev på Vg2
  Denne oppgaven gir en god oversikt over siden. Jeg er en av de som av og til kan la meg friste til å "ikke direkte kopiere", men skrive om oppgaven, setting for settning. Etter jeg leste denne oppgaven er det ingen tvil om hvordan jeg kommer til å bruke stuidenett fremover, som en kilde og som insprasjon.
 • 20.11.2019
  Skrevet av Elev på Vg2
  Hvis jeg tar noe fra en tekst, men skriver det om til mitt eget, blir det plagiat da?
  Hei. Ja det håper vi. Studienett tar sterk avstand fra all form for plagiat. Vi har tatt følgende forholdsregler mot plagiat: Alt innhold i alle oppgaver er direkte søkbart via Studienetts søkefunksjon helt gratis. For alle oppgavene er oppgavens tittel og Studienetts beskrivelse av oppgaven søkbar via Google. Alle produkter produsert av Studienetts redaksjon har som overordnet mål å gjøre eleven i stand til å løse oppgaven best mulig i en eksamenssituasjon. Slik bruker du Studienetts oppgaver og veiledninger: https://www.studienett.no/slik-bruker-du-studienett Som lærer kan man dessuten få gratis tilgang til Studienett så læreren kan kontrollere elevers bruk av Studienett og lese materiale som elever har laget kildehenvisninger til. Med vennlig hilsen Jeppe Studienett.no
  Skrevet av: Redaksjonen på Studienett.no
 • 30.10.2019
  Skrevet av Elev på Vg1
  Hvis man skriver av Studienetts, kan lærer vite om du kopiert.
  Ja. Studienett tar sterk avstand fra all form for plagiat. Vi har tatt følgende forholdsregler mot plagiat: Alt innhold i alle oppgaver er direkte søkbart via Studienetts søkefunksjon helt gratis. For alle oppgavene er oppgavens tittel og Studienetts beskrivelse av oppgaven søkbar via Google. Alle produkter produsert av Studienetts redaksjon har som overordnet mål å gjøre eleven i stand til å løse oppgaven best mulig i en eksamenssituasjon. Som lærer kan man dessuten få gratis tilgang til Studienett så læreren kan kontrollere elevers bruk av Studienett og lese materiale som elever har laget kildehenvisninger til.
  Skrevet av: Redaksjonen på Studienett.no