Trinn 4: Skriv tilleggsavsnitt

I dette trinnet ser vi på hvordan du kan gripe de forskjellige typene av tilleggsavsnitt an. Du skal skrive avsnittet dersom oppgaveformuleringen din ber deg om å sette teksten inn i en kulturhistorisk sammenheng eller å forklare, vurdere eller reflektere over noe. Hvis oppgaveformuleringen ikke stiller krav til annet enn tolkning og sammenligning, kan du hoppe over dette avsnittet og gå videre til det neste.

Du skal trekke dine norskfaglige kunnskaper om emnet med inn i dette avsnittet. Det gjelder uansett om du skal skrive vurdering, refleksjon, sammenligne, forklare eller sette inn i en kulturhistorisk sammenheng. 

Under finner du konkrete oppskrifter på de forskjellige typer skrivehandlinger som kan være del av et tilleggsavsnitt. Du skal selvfølgelig kun lese om den skrivehandlingen som din oppgaveformulering ber deg om. Avsnittet skal være forholdsvis kort, så hold det på ca. ½-1 side.

Sett inn i en kulturhistorisk sammenheng

Blir du bedt om å sette tekstene inn i en kulturhistorisk sammenheng, skal du komme inn på de kulturhistoriske periodene som tekstene hører hjem...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn