Religion og etikk sammendrag

Her har Studienett samlet sammen en helg haug med sammendrag i forbindelse med faget Religion og etikk. Sammendragene spenner over et bredt spekter av emner, og fungerer utmerket som hjelp til dine innleveringer, prøver og eksamensforberedelser. Under finner du både sammendrag utarbeidet av elever, samt Studienetts egne sammendrag til Religion og etikk.

Studienetts Religion og etikk sammendrag

Dette er Studienetts Religion og etikk sammendrag. I sammendragene går vi i dybden og gir deg oversikt over alle de sentrale fenomenene og begrepene innen flere relevante emner:

Religion og etikk | Sammendrag

Sammendragene tar for seg kristendommen, islam, buddhismen, hinduismen og jødedommen, og hjelper deg med alle grunnleggende begreper, personer og begivenheter i disse religionene.

Våre sammendrag gir deg fremragende hjelp når du skal forberede deg til eksamen i Religion og etikk på Vgs!

Hva er et sammendrag?

Et sammendrag er en gjengivelse av noe. Det kan blant annet ta for seg en religiøs retning, et livssyn eller et kapittel i en lærebok.

Det kan være svært hensiktsmessig å skrive et sammendrag i faget Religion og etikk. På denne måten kan du lettere danne deg en oversikt over hva som er vesentlig i fagstoffet du arbeider med.

Hvordan skrive et sammendrag?

Når du skal i gang med å skrive et sammendrag i Religion og etikk kan du stille deg spørsmål som:

  • Hva er vesentlig i forbindelse med emnet?
  • Hvilke personer, datoer og begivenheter er viktige?
  • Hvilke momenter er det relevant å fokusere på?

Det kan være lurt å starte med å notere stikkord til emnet du tar for deg, for deretter å gå i nærmere detalj. Sammendraget skal utformes slik at du enkelt kan danne deg en forståelse og helhetsinntrykk over et aktuelt emne i Religion og etikk.

Eksamen i Religion og etikk

På Vg3 kan du bli trukket ut til muntlig eksamen i Religion og etikk. Da er det riktig nyttig om du i løpet av skoleåret har laget sammendrag til hovedområdene i faget. På denne måten kan du kjapt og enkelt forberede deg til eksamen.

Nedenfor finner du massevis av sammendrag i Religion og etikk.

Bruk sammendragene som hjelp og inspirasjon, og til å forberede deg til eksamen og prøver.