Reisebrev av Camilla Collett | Kortsvar

Her får du hjelp til kortsvarsoppgaven i Norsk som handler om et reisebrev av Camilla Collett fra 20. juni 1878. Kortsvaret er eksempeloppgave 1, oppgavetype 1, i eksempeloppgavene til Norsk vg3 SF fra våren 2022.

Eksempeloppgave 1

Vedlegget er et reisebrev av Camilla Collett fra Paris 20. juni 1878.   

Gjør rede for hva Camilla Collett forteller om det å reise. Bruk eksempler fra vedlegget i svaret ditt.     

Anbefalt lengde på svaret er ca. 200 ord. 

Utdrag

Her kan du lese et utdrag av oppgavehjelpen:

Momenter i teksten å redegjøre for

Når du skal gjøre rede for hva Camilla Collett forteller om det å reise, foreslår vi at du ser nærmere på de sitatene fra teksten som vi har plukket ut under. Du kan prøve å sammenfatte hva sitatene sier om det å reise med dine egne ord. Vi gir deg hjelp i form av hint.

Om reisens besvær og ubehag

Når man etter en reise, som varer i to sammenhengende døgn, gjennom alle tenkelige transportmidler, kommet frem med hele lemmer, uten å ha mistet hodet – koffert - nøkkelknippe - reisebillett eller tegnebok [...] så må man jo etter skikk og bruk kalle det en lykkelig reise [...]. Hva man ellers må å utstå, regner man ikke med.

Hint: Overvei hva sitatet sier om hvor slitsomt og kaotisk det kan være å reise. Tenk bl.a. på hvor dårlig komforten var under lange reiser på 1800-tallets tog og skip, og på hvordan det føles å miste tingene sine. Selv hvis reisen «etter skikk og bruk» kan kalles «lykkelig», er det mange ...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Reisebrev av Camilla Collett | Kortsvar

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.