Piken med svovelstik­kene

Her kan du få hjelp til å analysere H.C. Andersens eventyr «Den lille piken med svovelstikkene». Vi går grundig i dybden med både analyse, tolking og vinkling av eventyret, og gir deg den historiske bakgrunnsinformasjonen som er nødvendig for å forstå teksten så godt som mulig.

«Den lille piken med svovelstikkene» ble gitt ut i 1845 og er ett av H.C. Andersens mest kjente eventyr. Det er laget utallige filmer og teaterstykker basert på historien om den lille piken som sitter og fryser i vinterkulden, mens alle andre koser seg i sine varme hjem.

Analysehjelpen starter med en lengre sammendrag av teksten. Deretter følger en side med nyttig bakgrunnsinformasjon, blant annet om den fattigdommen og nøden som preget samfunnet på H.C Andersens tid, og som forfatteren kjente fra sin egen og sin mors barndom.

På de etterfølgende sidene har vi laget en systematisk og veldig grundig analyse av «Den lille piken med svovelstikkene». Her kommer vi inn på alle de punktene som hører til en vanlig analyse av ett av eventyrene til H.C. Andersen. Analysen kan hjelpe deg med å få en bedre forståelse av teksten, men den kan også lære deg å bli bedre til å analysere litterære tekster generelt.

Etter analysen følger en side der vi går i dybden på den tolkningen av teksten som analysen vår legger opp til. Her ser vi også på hovedtemaet i teksten, som er den dype fattigdommen som preger livet til den lille piken. På siden om tekstens budskap og moral forklarer vi hva teksten ønsker å fortelle oss, og hva vi kan lære av den. Til slutt gir vi deg et perspektiv på teksten som blant annet fokuserer på hvordan H.C. Andersen tar opp et problem på en måte som er atypisk for litteraturen på midten av 1800-tallet.

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Piken med svovelstikkene

[5]
Brukernes anmeldelser
 • 25.12.2020
  Skrevet av Elev på Vg3
  Utrolig godt arbeid!
 • 18.12.2021
  Skrevet av Elev på Vg3
 • 12.12.2021
  Skrevet av Elev i 10. klasse
 • 14.02.2021
  Skrevet av Elev på Vg3