Slik kan du bruke oppgavehjelpen

Les de avsnittene i nettboken som omhandler det du har bruk for hjelp og inspirasjon til. Deretter lukker du nettboken, og skriver din egen tekst. På den måten unngår du å kopiere noe, og du kan formulere teksten din med dine egne ord med inspirasjon fra oppgavehjelpen. Hvis du går i stå i oppgaveskrivingen, kan du åpne nettboken igjen og finne den hjelpen du har behov for.

Mer hjelp

Trenger du mer hjelp til å skrive eksamensoppgave i norsk? Se Studienetts veiledning her:

Se også oppskriftene våre til å skrive kreativ tekst:

Kåseri | Oppskrift

Formålet med denne veiledningen er at du skal få en bedre karakter i norsk skriftlig. Det hjelper vi deg med ved å gi deg en oppskrift på hvordan du løser denne oppgavetypen. Oppskriften på kåseri kan du bruke flere ganger, og du kan også ha den med deg på eksamen.

Essay | Oppskrift

Å skrive et essay i norsk trenger ikke være så veldig vanskelig. Hvis du bare vet hva du skal se etter og hvordan du skal gå frem, kan du fort komme til å mestre denne sjangeren og oppgavetypen. Essayet er normalt en populær oppgavetype i norskfaget og du kan ofte støte på dem på tentamener, skrivedager og eksamen i norsk.

Novelle | Oppskrift

I denne oppskriften kan du lese alt om hvordan du lykkes med å skrive en god novelle. Her gjør vi rede for de ulike delene i en novelle, steg for steg. Vi gir deg også en rekke gode tips og forslag som kan gjøre skrivingen lettere.