Eksempelbesvarelse

Denne eksempelbesvarelsen viser hvordan du kan skrive en kreativ tekst om forholdet mellom løgn og sannhet, som bruker «Om å være i sannhet» av Bjørnstjerne Bjørnson og «Visa om løgna» av Alf Prøysen. Vi har valgt å skrive den kreative teksten som et kåseri. Kåseriet er en besvarelse av oppgave 3, som ble gitt til eksamen i norsk hovedmål, høsten 2019.

Jeg har aldri fortalt en løgn. Aldri. Hvorfor skulle jeg det? Sannheten kommer alltid for en dag, selv når løgnen er grundig gjennomtenkt. Man kan prøve å skjule løgnen, glemme den eller ta omveier rundt den, men uansett vil sannheten seire. Av denne grunnen lurer jeg ofte på hvorfor folk lyver. De får jo ikke noe ut av det. Jeg kan ikke komme på et tilfelle der løgnen er bedre enn sannheten. Ikke et eneste. Så helt ærlig, la oss snakke rett fra leveren og si hva vi mener. Ingen har noensinne tatt skade av sannheten?

Tenk bare på ditt neste besøk hos frisøren. Du forteller nervøst at du har overveid om ikke en grønn hanekam med blonde tupper vil kle deg. Det gjør det ikke. Det er ingen som kler en slik frisyre, og frisøren vil gjerne si at ideen din har overskredet den hårfine grensen mellom galt og genialt...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn