Hugen til rikdom

Her får du hjelp til å bruke Ivar Aasens dikt «Hugen til rikdom» som utgangspunkt til å skrive en kreativ tekst om ulike syn på rikdom. Vi har valgt å fokusere på eventyrsjangeren, som er en type kreativ tekst som diktet opplagt kan gi inspirasjon til.

Merk: På neste side, om tekstutdraget fra «Exit», får du hjelp til å skrive et kåseri eller et essay. Der innlemmer vi også «Hugen til rikdom». 

Sammendrag

«Hugen til rikdom» handler om et lyrisk jeg som tenker på hvordan han ville leve hvis han var ung og rik.

Strofe 1: Hvis diktets jeg var ung og rik, ville han levd som en stormann med høy status. Han kunne hatt det gøy, gjort som han hadde lyst til og fått alt det han pekte på.

Strofe 2: Han ville reist til utlandet og besøkt fine folk i de store byene uten å bekymre seg om alminnelige folk. Han ville fått inspirasjon til å bygge hus hjemme. 

Strofe 3: Hvis han ville giftet seg, kunne han fått akkurat den jenta han ønsket seg. Jentas far ville vært glad for å gi sin datter til en rik, ung mann, og de kunne holdt en stor bryllupsfest.

Strofe 4: Likevel er han redd for at det ville manglet noe. Han frykter at han hele tiden ville ønsket seg mer rikdom og til slutt ville blitt lei av det hele. Da ville ikke rikdommen gitt ham lykke likevel.

Hjelp til kreativ tekst: Et eventyr

Du kan velge å utforme din kreative tekst som et eventyr. «Hugen til rikdom» er nesten bygget opp som et eventyr (hjemme-bo...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn