Brudeferd i Hardanger

Her får du hjelp til å drøfte temaet om funksjoner naturen kan ha i forestillingene om det norske, ut ifra maleriet Brudeferd i Hardanger. Vi kommer også inn på annonsen for Den Norske Turistforening.

Fjord og fjell som typisk norske landskaper

Det er en utbredt forestilling at landskap med dype fjorder omkranset av høye fjell, er noe typisk norsk. Dette kommer både til uttrykk i Brudeferd i Hardanger og i annonsen for Den Norske Turistforening.

I Brudeferd i Hardanger virker den blikkstille fjorden og de majestetiske fjellene som et storslått og nesten guddommelig landskap som brudeparet seiler inn i. I annonsen for Den Norske Turistforening fyller fotografiet av fjord, fjell og bygd langt den største delen av annonsen. Teksten handler om typiske norske landskap, og fotografiet fungerer som et eksempel på disse.

Inspirasjon til resonnerende tekst

I en resonnerende tekst kan du drøfte hvordan det har blitt slik at landskap med dype fjorder omkranset av høye fjell, blir oppfattet som typisk norsk. Du kan også drøfte hvilken rolle naturen spiller i denne sammenhengen.

I dette tilfellet er en del av naturen, nemlig fjord og fjell, blitt skilt...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn