[1]

Okkupert kjærleik | Kortsvars­oppgave

Denne webboken er Studienetts hjelp til kortsvarsoppgaven om et kort utdrag fra Okkupert Kjærleik av Ragnfrid Trohaug. Oppgaven ble gitt til skriftlig eksamen i Norsk sidemål våren 2020. 

Merk: Oppgavehjelpen gir ikke hjelp til romanen Okkupert Kjærleik, bare til et lite utdrag av teksten som brukes i kortsvarsoppgaven. 

På denne siden presenterer vi oppgaveformuleringen til kortsvaret. På siden om virkemidler får du konkret hjelp til hvordan du kan gjøre greie for virkemidler som blir brukt for å skildre hvordan hovedpersonen Ida har det. I tillegg har vi en side med et sammendrag av tekstvedlegget.

Kortsvarsoppgave

Svaret bør ikke være på mer enn cirka 250 ord.

Vedlegg:
Okkupert kjærleik av Ragnfrid Trohaug, 2000.

Den vedlagte teksten er starten på en roman der 15 år gamle Ida er hovedperson. Gjør greie for hvordan ulike virkemidler blir brukt for å skildre hvordan Ida har det.

Kommentar: I svaret ditt skal du vise til konkrete eksempler fra teksten og bruke relevant fagspråk.

Utdrag av oppgavehjelpen:

Sammenligninger

I løpet av utdraget benyttes noen sammenligninger til å beskrive Idas tilstand. Når hun sitter og fryser i treet, sammenligner hun seg selv med en Duracell-kanin: “ristar som ein Duracell-kanin i shorts og T-skjorte”. 

Sammenligningen gir oss et konkret bilde på hvordan Ida har det. Hun rister av kulde, på samme måte som en Duracell-kanin beveger seg i reklamene. Sammenligningen viser også at hun føler seg stiv som en Duracell-kanin. Hun kan ikke mykne opp på innsiden, men sitter fast i sin rystende kulde, ulykke og stahet.

Til slutt i utdraget sammenligner hun seg selv med et eple som ...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Okkupert kjærleik | Kortsvarsoppgave

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 02.05.2023
    Skrevet av Elev på Vg3