Albertine og Synnøve Solbakken | Tolk og sammenlign

Her får du hjelp og inspirasjon til å tolke og sammenligne utdrag fra «Albertine» av Christian Krohg og «Synnøve Solbakken» av Bjørnstjerne Bjørnson. Dette gjør vi ved å vise deg en rekke eksempler på mulige tolkninger og sammenligninger av de to tekstene. 

I dette gullnotatet fra Studienett får du hjelp til å komme i gang med din tolkningsoppgave, som ble gitt til eksamen i Norsk sidemål den 30. november 2015.

Oppgaveformulering

Vedlegg

- Christian Krohg: Albertine, 1886 (utdrag)
- Bjørnstjerne Bjørnson: Synnøve Solbakken, 1857 (utdrag)

Sammenlign noen sider ved form og innhold i de to tekstene, og vis hvordan de er typiske for den kulturhistoriske sammenhengen de er skrevet i.

Kommentar

Du skal skrive om form og innhold i begge tekstene. Du bør skrive omtrent like mye om hver tekst, sammenligne tekstene på en oversiktlig måte og bruke relevant fagspråk. Du skal bruke eksempler fra tekstene i svaret ditt.

Oppskrift på tolkningsoppgave

I tillegg til Gullnotatet til «Albertine» og «Synnøve Solbakken» har Studienett laget en oppskrift på tolkningsoppgave. Denne gir deg all den informasjonen du trenger for å tolke en eller flere tekster. Se oppskriften her: Tolkningsoppgave oppskrift.

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Albertine og Synnøve Solbakken | Tolk og sammenlign

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 29.05.2016
    Skrevet av Elev på Vg3