Albertine og Synnøve Solbakken | Tolk og sammenlign

6 6 6 6 6 6 (1 anmeldelser)

Her får du hjelp og inspirasjon til å tolke og sammenligne utdrag fra «Albertine» av Christian Krohg og «Synnøve Solbakken» av Bjørnstjerne Bjørnson. Dette gjør vi ved å vise deg en rekke eksempler på mulige tolkninger og sammenligninger av de to tekstene. 

Klikk her og les Nettboken nå

I dette gullnotatet fra Studienett får du hjelp til å komme i gang med din tolkningsoppgave, som ble gitt til eksamen i Norsk sidemål den 30. november 2015.

Oppgaveformulering

Vedlegg

- Christian Krohg: Albertine, 1886 (utdrag)
- Bjørnstjerne Bjørnson: Synnøve Solbakken, 1857 (utdrag)

Sammenlign noen sider ved form og innhold i de to tekstene, og vis hvordan de er typiske for den kulturhistoriske sammenhengen de er skrevet i.

Kommentar

Du skal skrive om form og innhold i begge tekstene. Du bør skrive omtrent like mye om hver tekst, sammenligne tekstene på en oversiktlig måte og bruke relevant fagspråk. Du skal bruke eksempler fra tekstene i svaret ditt.

Klikk her og les Nettboken nå

Oppskrift på tolkningsoppgave

I tillegg til Gullnotatet til «Albertine» og «Synnøve Solbakken» har Studienett laget en oppskrift på tolkningsoppgave. Denne gir deg all den informasjonen du trenger for å tolke en eller flere tekster. Se oppskriften her: Tolkningsoppgave oppskrift.


Brukernes anmeldelser av: Albertine og Synnøve Solbakken | Tolk og sammenlign


6 6 6 6 6 6

, 29.05.2016

Skrevet av: Elev på Vg3