Dale of Norway og Balsfjord fra Tine | Analyse og sammenligning

Her gir vi hjelp og inspirasjon til analyse og sammenligning av reklamene for VM-genseren fra Dale of Norway og osten Balsfjord fra Tine.

Dette gjør vi ved å vise en rekke eksempler på analyser og sammenligninger av f.eks. komposisjon, virkemidler, tekst og bilde.

Oppgaveformulering:
Analyser og sammenlign de to reklamene.
Vedlegg:
- Dale of Norway, reklame for ullgensere fra Dale.
 - Mellom bakker og berg... fant vi Balsfjord, reklame fra næringsmiddelkonsernet Tine.

I oppgaven din vil det være lurt å fokusere på hvordan reklameannonsene, på ulike måter tar i bruk typiske norske særtrekk for å selge produktene.

Hjelp til oppgavetypen

Trenger du hjelp til finne ut av hvordan du skal bygge opp og skrive en oppgave i retorisk analyse? Se Studienetts oppskrift på retorisk analyse i norsk her:

Retorisk analyse

Her får du hjelp til å skrive en retorisk analyse eller en analyse av sammensatt tekst i norskfaget. Vi ser på hvordan du forbereder, strukturerer og skriver oppgaven din på en god måte. Du får også eksempler på oppgavetypene.

Hjelp til Nynorsk

Mange elever sliter med nynorsken, derfor har Studienett utarbeidet en Nynorsk Grammatikk Guide som gir deg all hjelpen du trenger i nynorsk.

Nynorsk grammatikk

Denne veiledningen til nynorsk grammatikk gir deg på en enkel og forståelig måte en komplett innføring i nynorsk som sidemål. Den tar for seg både grammatikk, ordvalg og setningsbygning, i tillegg til å forklare hvordan du kan få best mulig utbytte av ordlisten og andre hjelpemidler.

Utdrag av Oppgavehjelpen

Naturen og det norske brukes for å selge

Det reklamene har til felles er at de begge bruker forestillingen om en unik norsk identitet og natur for å selge produktet.

Reklamen fra Dale spiller på at deres genser hører hjemme i fjellandskapet og brukes av berømte norske skiløpere. Reklamen fra Tine bruker også et fjellandskap for å iscenesette sin nye ost. I tillegg spiller de på Ivar Aasens berømte norske dikt.

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Dale of Norway og Balsfjord fra Tine | Analyse og sammenligning

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 26.04.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  hjalp meg mye på tentamen :)
 • 21.03.2019
  Skrevet av Elev på Vg3
  bra hjelp
 • 09.09.2018
  Skrevet av Elev på Vg3
  Bra