Imitasjonen | Kreativ tekst

Her gir vi deg hjelp og inspirasjon til å komme i gang med oppgaven om teksten «Imitasjonen», som gitt til skriftlig eksamen i Norsk hovedmål 22. november 2016. Dette gjør vi ved å vise en rekke eksempler på momenter både i og utenfor diktet «Imitasjonen» som du kan ta tak i for å skrive en kreativ tekst.

Notatet er en hjelpende hånd til å komme i gang med oppgaven, uansett om du skal skrive et essay eller et kåseri.

Fakta om teksten «Imitasjonen»

Forfatter: Guri Sørumgård Botheim
Utgivelse: I diktsamlingen Heime mellom istidene i 2016
Sjanger: Dikt

Oppgaveformulering

Vedlegg:
− «Imitasjonen» av Guri Sørumgård Botheim, 2016

Den vedlagte teksten viser en rekke kontraster mellom livet nær naturen og det moderne bylivet. Velg noen verselinjer fra diktet, og skriv en kreativ tekst der du utforsker denne kontrasten.

Kommentar:
Denne oppgaven åpner for ulike løsninger, men det skal komme tydelig fram av svaret ditt at du bruker eksempler og ideer fra tekstvedlegget. Du kan vise kreativitet i de innfallsvinklene og perspektivene du velger, og måten du bruker språket på.

Sammendrag av «Imitasjonen»

«Imitasjonen» er et moderne dikt, skrevet i 2016. Det tar for seg kontrasten mellom livet før og livet nå, og mellom naturen og det moderne bylivet.

Med tallrike eksempler viser Sørumgård Botheim hvordan alle handlingene vi utfører i dagliglivet, bare er erstatninger for aktivitetene vi gjorde før i tiden, på naturlig vis. I stedet for å elte deigen, bruker vi miksmaster, i stedet for å møtes på grendehuset, kommuniserer vi på Facebook og i stedet for å bevege oss ute i naturen, gjør vi øvelser på treningssenteret.

Teksten heter «Imitasjonen», og på denne måten understreker forfatteren hvordan vi i de moderne livene våre imiterer det gamle livet, men med nye redskaper og virkemidler.

Ordliste

marklyft: styrkeøvelse der man løfter en vektstang fra bakken

Hjelp til oppgavetypene

Kreativ tekst: Les mer om hva en kreativ tekst er her.

Essay: Har du behov for hjelp til oppbygging og skriving av oppgavetypen essay? Se Studienetts oppskrift på essay i norsk her:

Essay | Oppskrift

Å skrive et essay i norsk trenger ikke være så veldig vanskelig. Hvis du bare vet hva du skal se etter og hvordan du skal gå frem, kan du fort komme til å mestre denne sjangeren og oppgavetypen. Essayet er normalt en populær oppgavetype i norskfaget og du kan ofte støte på dem på tentamener, skrivedager og eksamen i norsk.

Kåseri: Har du behov for hjelp til oppbygging og skriving av oppgavetypen kåseri? Se Studienetts oppskrift på kåseri her:

Kåseri | Oppskrift

Formålet med denne veiledningen er at du skal få en bedre karakter i norsk skriftlig. Det hjelper vi deg med ved å gi deg en oppskrift på hvordan du løser denne oppgavetypen. Oppskriften på kåseri kan du bruke flere ganger, og du kan også ha den med deg på eksamen.

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Imitasjonen | Kreativ tekst

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.