Frihet, likegyldighet og engasjement | Kreativ tekst

I denne oppgavehjelpen gir vi deg inspirasjon til å skrive oppgaven om frihet, likegyldighet og engasjement. Dette gjør vi ved å vise en rekke ideer og eksempler på hva du kan komme inn på i oppgaven din.

Notatet er en hjelpende hånd til å komme i gang med oppgaven, uansett om du skal skrive et essay eller et kåseri.

Oppgaveformulering

Skriv en kreativ tekst der du reflekterer over tema som frihet, likegyldighet og engasjement. Bruk ett eller flere av tekstvedleggene.

Kommentar

Denne oppgaven åpner for ulike løsninger. Du kan velge hvilken tekst og hvilket tema du vil legge mest vekt på. Du skal bruke kunnskap om sjangrer og språklige virkemidler når du utformer teksten din, og du kan vise kreativitet i måten du bruker språket på, i hvordan du strukturerer teksten, og i de perspektivene og tilnærmingene du velger.

Vedlegg

 • «For trykkefriheten» av Henrik Wergeland, 1840
 • «Du må ikke sove» av Arnulf Øverland, 1937
 • «Lagnad sa vi» av Arnljot Eggen, 1969

Hjelp til oppgavetypene

Kreativ tekst: Les mer om hva en kreativ tekst er her.

Essay: Har du bruk for hjelp til oppbygging og skriving av oppgavetypen essay? Se Studienetts oppskrift på essay i norsk her:

Essay | Oppskrift

Å skrive et essay i norsk trenger ikke være så veldig vanskelig. Hvis du bare vet hva du skal se etter og hvordan du skal gå frem, kan du fort komme til å mestre denne sjangeren og oppgavetypen. Essayet er normalt en populær oppgavetype i norskfaget og du kan ofte støte på dem på tentamener, skrivedager og eksamen i norsk.

Kåseri: Har du bruk for hjelp til oppbygging og skriving av oppgavetypen kåseri? Se Studienetts oppskrift på kåseri her:

Kåseri | Oppskrift

Formålet med denne veiledningen er at du skal få en bedre karakter i norsk skriftlig. Det hjelper vi deg med ved å gi deg en oppskrift på hvordan du løser denne oppgavetypen. Oppskriften på kåseri kan du bruke flere ganger, og du kan også ha den med deg på eksamen.

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Frihet, likegyldighet og engasjement | Kreativ tekst

[2]
Brukernes anmeldelser
 • 26.10.2017
  Skrevet av Elev på Vg3
  God oppgave!
 • 01.05.2016
  Skrevet av Elev på Vg3