Kompendier

Finn Norsk Kompendier på Studienett.no. Les materialer med sjanger Norsk Kompendier til inspirasjon.

 • Realismen Norsk

  Dette kompendiet gir en grundig innføring i den litterære perioden realismen i norsk litteraturhistorie. Perioden kan også kalles det moderne gjennombrudd. Sammendragssiden vår gir deg et overblikk ov (…)

 • Modernismen Norsk

  Dette kompendiet gir en grundig innføring i den litterære strømningen modernismen i norsk litteraturhistorie. Modernismen kan være vanskelig å arbeide med fordi strømningens litteratur ofte er komplis (…)

 • Naturalismen Norsk, Norsk for språklige minoriteter med kort botid i Norge

  Dette kompendiet gir en grundig innføring i den realistiske retningen naturalismen, som varer fra ca. 1880 til 1890 i norsk litteraturhistorie. Kompendiet inneholder et sammendrag i noteform, hvor du (…)

 • Språklige virkemidler Norsk

  Studienetts store guide til språklige virkemidler er skrevet av erfarne undervisere og forklarer deg hva for eksempel en metafor, besjeling og en anafor er, ved bruk av konkrete eksempler. Språklige v (…)

 • Tradisjonalismen Norsk

  Dette kompendiet gir deg grundig hjelp med tradisjonalismen, som er en periode i norsk litteraturhistorie. Tradisjonalismen setter sitt mest tydelige preg på litteraturen fra ca. 1900 til 1980, men de (…)

 • Nyrealismen Norsk

  Dette kompendiet gir deg en grundig innføring i nyrealismen, som er en periode i norsk litteraturhistorie fra ca. 1905 til 1940. Kompendiet inneholder en side med sammendrag, hvor du raskt kan få et o (…)

 • Talemål i Norge Norsk, Norsk for språklige minoriteter med kort botid i Norge

  Dette er vårt kompendium om talemål i Norge. Dette emnet er sentralt i Norskfaget på videregående og opptrer ofte til tentamen og eksamen. Kompendiet inneholder disse sidene: Hva er talemål? Her forkl (…)

 • Dialekter i Norge Norsk, Norsk for språklige minoriteter med kort botid i Norge

  Dette kompendium er hjelpen vår til dialekter i Norge. Det er et emne som du møter i norskfaget og til tentamen og eksamen. Kompendiet inneholder disse sidene: Hva er dialekter? Her forklarer vi om hv (…)

 • Tidsepoker Norsk

  En tidsepoke er et avgrenset tidsavsnitt i historien. Epoker skiller seg ut ved viktige hendelser, betydningsfulle begivenheter eller en særpreget utvikling. Vi bruker disse tidsepokene som referanser (…)

 • Sjangere i norsk Norsk, Norsk som andrespråk for språklige minoriteter

  Generelt sett skiller man i norsk mellom litterære sjangere (skjønnlitteratur) og sakprosa-sjangere. De litterære sjangerene er de som har et fiktivt innhold og er oppdiktet, som noveller, romaner, di (…)