Norsk bokanmeldelse

Vil du lære å skrive en god bokanmeldelse? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden finner du nemlig en hel haug med eksempler på bokanmeldelser skrevet i norsk. Og ikke nok med det: her har du i tillegg Studienetts oppskrift hvor vi hjelper deg med å skrive en førsteklasses bokanmeldelse.

Oppskrift på bokanmeldelse 

Studienetts oppskrift er ment for deg som trenger hjelp til å skrive en bokanmeldelse i norsk, og som vil ha gode karakterer i norsk.

I oppskriften lærer du hva som skal være med i en bokanmeldelse, hvordan du presenterer en bok til leseren på en interessant måte og hvilken stil og tone du skal bruke i bokanmeldelsen.
Bruk vår oppskrift som mal, og lær å skrive en god bokanmeldelse.

Hva er en bokanmeldelse?

En bokanmeldelse er en vurdering av en bok. Bokanmeldelser opptrer ofte i aviser, på tv, radio og på nett. Hensikten med en bokanmeldelse er å gi leseren et inntrykk av boken, å presentere en mening om den og gjøre leseren nysgjerrig.

Hvordan skrive bokanmeldelse?

I en bokanmeldelse skal du presentere og kommentere en bok. Du skal blant annet:

  • oppsummere bokens handling og sentrale tema
  • drøfte stilgrep og trekk
  • fange leserens interesse
  • redegjøre for ditt eget inntrykk av boken

For å vekke leserens nysgjerrighet, er det viktig at du skriver på en interessant måte og med et godt språk.

Eksempel på bokanmeldelse 

Få hjelp til din bokanmeldelse ved å se på hvordan andre har løst samme oppgavetype.

Ved å se på eksempler på bokanmeldelser, kan du få hjelp til oppsettet og innholdet i din egen oppgave. Er du usikker på hvilken bok du skal anmelde, kan du også få tips til det. 

Bli god til å skrive bokanmeldelser du også! Bruk vår oppskrift som mal, og få inspirasjon fra de mange eksemplene du finner nedenfor.