Politi av Jo Nesbø | Analyse

Her er Studienetts hjelp og inspirasjon til analyse av romanen «Politi» av Jo Nesbø. Dette gjør vi ved å vise en rekke eksempler på mulige analyser av oppbygging, fortellerteknikk, språk, personer, miljø, sjanger, tema og budskaper.

Inngangsvinkler til analyse og tolkning

Samfunnskritikk: Mange moderne kriminalromaner prøver å kritisere ulike sider ved dagens samfunn. Finner du noe slikt i «Politi»? I så fall, hva tror du forfatteren prøver å formidle? Her er det mest relevant å se på personene og selve handlingen, samt tema og budskap. Spesielt korrupsjon er et viktig tema.

Kjærlighet: I romanen finner vi mange eksempler på kjærlighet. Reflekter gjerne over hvilken funksjon dette temaet har i romanen, og da spesielt for personene. Hva gjør kjærligheten med personene?

Krimsjangeren: «Politi» er en kriminalroman, noe som blant annet stiller store krav til spenning. Hvordan skapes spenning i denne romanen? Hvilke andre typiske trekk for kriminallitteraturen finner du? Her har spesielt oppbyggingen, fortellerteknikken og språket stor betydning.

Oppskrift på romananalyse

I tillegg har Studienetts laget en oppskrift på romananalyse. Se oppskriften her:

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Politi av Jo Nesbø | Analyse

[3]
Brukernes anmeldelser
  • 16.02.2022
    Skrevet av Elev i 10. klasse
  • 17.12.2021
    Skrevet av Elev på Vg3
  • 29.05.2016
    Skrevet av Elev på Vg3