Albertine (utdrag) | Analyse

Har du behov for hjelp til din analyse av «Albertine»? Se her da vel! Dette er Studienetts gullnotat til et utdrag fra «Albertine», som funnet i Grip teksten Vg3 på side 362. Her viser vi deg hva som er viktig å ha med i en analyse av Christian Krohgs tendensroman fra 1886.

I gullnotatet gir vi deg en rekke gode eksempler på mulige analyser av blant annet fortellerteknikk, språklige virkemidler og tema. Dessuten veileder vi deg igjennom tolkningen av «Albertine» ved å se på hva som er temaet i romanen og hva som er budskapet til Christian Krohg.

Bruk eksemplene som inspirasjon, og få hjelp til å skrive en god analyse av «Albertine»!

Fakta om «Albertine»

Forfatter: Christian Krohg
Årstall: Utgitt i 1886
Sjanger: Naturalistisk tendensroman

Utdrag fra Gullnotatet om «Albertine»:

Inngangsvinkler til analyse og tolkning

Når du analyserer tekstutdraget fra «Albertine», kan det være lurt å ha et gjennomgående fokus i hele oppgaven. Du kan for eksempel konsentrere deg om bokens tema, eller du kan fokusere på tidsepoken, og vise hvorfor «Albertine» regnes som en av de viktigste naturalistiske romanene i Norge.

Tema: Hvis du velger å ha bokens tema som rød tråd i oppgaven, er det naturlig å vise hvordan synspunkter på offentlig prostitusjon, dobbeltmoral og fattigdom kommer frem i tekstutdraget. Her kan du trekke inn både fortellerteknikk, miljø og språklige virkemidler, i tillegg til selve handlingen.

Litterær tidsepoke: Velger du å fokusere på tidsepoken som boken er skrevet i, bør du vise hvorfor Albertine kan betegnes som en naturalistisk roman. Her er både fortellerteknikk, tema og miljøskildring helt sentralt.

Oppskrift på romananalyse

I tillegg til Gullnotatet til av «Albertine» av Christian Krohg har Studienett laget en oppskrift på romananalyse. Denne gir deg all den informasjonen du trenger for å analysere en roman. Se oppskriften her: Romananalyse oppskrift.

 

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Albertine (utdrag) | Analyse

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.