Albertine (utdrag) | Analyse

I denne analysehjelpen gir vi deg hjelp og inspirasjon til analyse av et utdrag fra romanen «Albertine» av Christian Krohg, som funnet i Grip teksten Vg3 på side 362. Dette gjør vi ved å vise en rekke eksempler på mulige analyser av oppbygging, fortellerteknikk, språklige virkemidler, miljø, tema og budskap.

Fakta om «Albertine»

Forfatter: Christian Krohg
Årstall: Utgitt i 1886
Sjanger: Naturalistisk tendensroman

Utdrag fra analysehjelpen til «Albertine»:

Inngangsvinkler til analyse og tolkning

Når du analyserer tekstutdraget fra «Albertine», kan det være lurt å ha et gjennomgående fokus i hele oppgaven. Du kan for eksempel konsentrere deg om bokens tema, eller du kan fokusere på tidsepoken, og vise hvorfor «Albertine» regnes som en av de viktigste naturalistiske romanene i Norge.

 

Tema: Hvis du velger å ha bokens tema som rød tråd i oppgaven, er det naturlig å vise hvordan synspunkter på offentlig prostitusjon, dobbeltmoral og fattigdom kommer frem i tekstutdraget. Her kan du trekke inn både fortellerteknikk, miljø og språklige virkemidler, i tillegg til selve handlingen.

 

Litterær tidsepoke: Velger du å fokusere på tidsepoken som boken er skrevet i, bør du vise hvorfor Albertine kan betegnes som en naturalistisk roman. Her er både fortellerteknikk, tema og miljøskildring helt sentralt.

Oppskrift på romananalyse

I tillegg har Studienett laget en oppskrift på romananalyse. Denne gir deg all den informasjonen du trenger for å analysere en roman. Se oppskriften her: Romananalyse oppskrift.

 

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Albertine (utdrag) | Analyse

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.