Hjelp til Norsk

Få hjelp til å øve til norskeksamen! På denne siden finner du hjelpemidler som enkelt og effektiv forbereder deg til eksamen i norsk. Bruk Studienetts veiledninger til skriftlig og muntlig eksamen i Norsk, og få toppkarakter på din eksamensbesvarelse.

Norsk eksamensøving

Studienetts veiledninger til skriftlig og muntlig eksamen i norsk er laget med tanke på deg som skal opp til eksamen, og som har behov for individuell veiledning.

Vi forstår at tiden ikke alltid strekker til, og har derfor utviklet to veiledninger som på en kjapp og enkel måte gjør deg klar til norskeksamen.

I våre veiledninger får du hjelp til å øve til både skriftlig eksamen i Norsk hovedmål og sidemål, samt muntlig eksamen i norsk. Du får veiledning til selve utførelsen av og informasjon om eksamensdagen og hvordan den foregår.

Hvordan øve til norskeksamen

Skal du opp til skriftlig eksamen i norsk hovedmål eller sidemål, kan du følge disse stegene når du skal øve til eksamen:

  • forbered deg ved å sette deg godt inn i oppgavetypene med Studienetts oppskrifter og analysemodeller
  • øv deg på å skrive de ulike oppgavetypene
  • tenk over hvordan du vil disponere tiden din under eksamen

I dine forberedelser til muntlig eksamen i norsk, kan du blant annet gjøre som dette:

  • forbered deg ved å danne et overblikk over pensum
  • les om de mest vesentlige emnene i norskfaget, som litteratur- og språkhistorie
  • avgrens emnet på en hensiktsmessig måte etter du har fått tildelt oppgaven
  • strukturer presentasjonen din

Eksamen i norsk

På Vg3 studieforberedende utdanningsprogram og påbygging til generell studiekompetanse, skal du opp til skriftlig eksamen i norsk hovedmål. Du kan også bli trukket ut til skriftlig eksamen i norsk sidemål og muntlig eksamen i norsk.

Elever på Vg2 yrkesfaglig utdanningsprogram kan bli trukket ut til skriftlig eksamen i norsk hovedmål og muntlig eksamen. På 10. årstrinn kan man bli trukket ut til skriftlig eksamen, som omfatter både hovedmål og sidemål, og muntlig eksamen.

Bruk våre veiledninger når du skal øve til eksamen i norsk, og bli så godt forberedt som mulig!