Utenlandske forfattere i postmodernismen

Også utenfor Norges grenser er det flere navn som utmerker seg innenfor postmodernismen. Mange av disse forfatterne er også de første forfatterne som virkelig har tjent mye penger på litteraturen sin, hovedsakelig fordi de har solgt rettighetene til bøkene til diverse filmstudioer som deretter har laget store spillefilmer basert på bøkene.

I dette kapittelet tar vi kort for oss de viktigste utenlandske forfatterne i postmodernismen og finner ut hva som gjør dem postmodernistiske.

Stephen King (1947-)

Stephen King er en amerikansk forfatter som er blitt svært populær på bakgrunn av skrekkfortellingene sine. Det er derimot ikke bare skrekkhistorier han er kjent for, flere av Kings noveller og romaner er blitt filmatisert og blitt store spillefilmer. Deriblant Ondskapens hotell (1977), Frihetens regn (1982), Kidnappet (1987) og Den grønne mil (1996).

Kings bøker bærer preg av overnaturlige fenomener som blander seg i en ellers realistisk skildret virkelighet, noe som er et typisk postmodernistisk trekk.

Haruki Murakami (1949-)

Haruki Murakami er en japansk forfatter som har utforsket flere sjangre, deriblant både reiseskildringer, essays, noveller og romaner. Foreldrene til Murakami underviste begge i japansk litteraturkunnskap, noe som nok bidro til at Murakami fikk interessen for selv å skrive litteratur.

Murakami selv hadde derimot ikke den helt store interessen for japansk litteratur, og under opphold i Europa og USA ble han mer interessert i amerikansk litteratur og han har oversatt flere amerikanske forfattere til japansk. Skrivestilen hans er vest...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn