Viktige forfattere i nyrealismen

Nyrealismen bød på en rekke nye forfattere som satte preg på både samfunnet og litteraturen. I utlandet var spesielt Ernest Hemingway, John Steinbeck og F. Scott Fitzgerald sentrale forfattere.

Norske forfattere

Også i Norge var det flere av norsk litteraturhistories viktigste forfattere som var preget av nyrealismen. Norges eneste kvinnelige vinner av Nobels litteraturpris, Sigrid Undset, er en av dem. De andre er blant andre Johan Falkberget, Olav Duun, Oskar BraatenArnulf Øverland, Nordahl Grieg og Inger Hagerup mfl.

På de neste sidene får du en kort biografi av hver av dem, samt en beskrivelse for hvorfor de plasseres under nyrealismen og ikke modernismen.

Utenlandske forfattere

Også utenfor Norges grenser var det flere forfattere som dukket opp under nyrealismen og som fortsatt står igjen som noen av tidenes største diktere. I dette kapittelet skal vi kort ta for oss tre av de viktigste av dem: Ernest Hemingway, John Steinbeck og F. Scott Fitzgerald.

Ernest Hemingway (1899-1961)

Ernest Hemingway var en amerikansk forfatter. Han arbeidet som frivillig ambulansesjåfør i første verdenskrig og han ble da alvorlig såret. På 1920-tallet bosatte han seg i Paris og fokuse...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn