[333]

Norsk litteratur­historie

Her finner du hjelp til norsk litteraturhistorie.

I vores litteraturhistorie ger vi deg en oversiktlig hjelp til alle relevante litterære perioder i Norges litteraturhistorie og litt mer. Her kan du lese om alle de litterære ismene og konseptene du vil møte i norsk på videregående skole.

Med denne periodeoversikten fra Studienett får du full kontroll over norsk litteraturhistorie. Oversikten gir deg konkret og anvendelig kunnskap om alle de ulike periodene i norsk litteraturhistorie. 

Du får også tips og råd om hvilke forfattere og tekster som kan brukes i en muntlig presentasjon – enten det er i forbindelse med den vanlige undervisningen, eller hvis du skal opp til eksamen i norsk muntlig. Denne oversikten hjelper deg med andre ord til å få en bedre karakter i norsk muntlig!

Studienetts litteraturhistorie er god hjelp å ha ved hånden - både i norsktimene, når du skriver skriftlige oppgaver og til eksamen i norsk.

Litterære perioder i Norge

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Norsk litteraturhistorie

[333]
Brukernes anmeldelser
 • 11.01.2021
  Skrevet av Elev på Vg3
  Beskrivelsene av forfatterne er gode for å plassere di i samtiden. Informasjonen kan likevel finnes andre steder, og det er ikke derfor "Norsk litteraturhistore" guiden får fire stjerner. Det er på grunn av de gode eksemplene. Kunne tenkt meg flere eksempler, av mindre kjente tekster fra skribentene.
 • 19.05.2018
  Skrevet av Elev på Vg3
  Utrolig nyttig, spesielt til eksamen! Får en fin oversikt over både 2.- og 3. klassepensum. Eneste jeg savner er litt mer om kjennetegn på litteraturen i de forskjellige periodene, eksempelvis mer om form og ikke bare innhold. Men fortsatt utrolig bra og hjelpsomt!
 • 14.11.2022
  veldig bra
 • 14.09.2022
  Skrevet av Elev på Vg3
  svært god hjelp