Kommentar og drøfting

I denne delen kommer vi inn på hvilke synspunkter du kan ta tak i og kommentere nærmere i din egen artikkel. Vi tar for oss argumentene om at dagens unge ikke ler av gammel humor, at humoren henger sammen med en generasjonskløft, at humoren må forstås i kontekst og at dagens humor er mer samfunnsengasjert.

Gammel humor er ikke morsom

Joacim Lund skriver at han ikke ler av den typen humor som Wenche Foss representerte:

Jeg forstår at det er som å banne i kirken, men jeg sier det likevel: Jeg har aldri så mye som trukket på smilebåndet av Wenche Foss. Ikke Leif Juster eller Arve Opsahl heller.

Kjenner du selv noen av disse skuespillerne, og har du ledd av noe de har laget? Er det andre typer «gammel» humor du kan huske å ha sett, som du har syntes var morsom? Tenk på tegneseriestriper, vitser, skuespill, tv-serier og stand-up-show: Finnes det enkelte typer humor som holder seg bedre enn andre? Tror du at du selv kommer til å le av de tingene du synes er morsomme nå, om femti år?

Wenche Foss tok selv opp vanskelige temaer, men ikke nødvendigvis ved bruk av humor. Hun var åpen i media om at hun hadde et vanskelig familieliv, og om kreft og selvmordsforsøk. Kunne disse tingene blitt brukt i humoristisk sammenheng i forrige århundre, tror du? Ville det vært lettere i dag?

Generasjonskløft

Lund skriver at grunnen til at Wenche Foss og han selv ler av ulike ting, er at de tilhører forskjellige generasjoner:

Er du i nærheten av en pensjonert entertainer, bør du vokte deg vel for å vitse om noe annet enn været. Og du kan glemme «mooot norrrmalt» når du snakker med meg.

Stemmer det at unge og gamle fol...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn