Modernistiske forfattere

På de neste sidene får du en kort biografi av de viktigste modernistiske forfattere fra modernismen, samt en beskrivelse for hvorfor de plasseres under modernismen. Det er blant andre Knut Hamsun, Sigbjørn Obstfelder og Rolf Jacobsen som har vært sentrale for senere litteratur, fortellerkunst og skrivemåter. Du finner også en side med overblikk over de viktigste utenlandske forfattere i perioden:

Utdrag

Under finner du et utdrag av gjennomgangen av utenlandske forfattere i modernismen:

Franz Kafka (1883 - 1924)

Franz Kafka ble født i Praha i datidens Böhmen som var en del av det nåværende Tsjekkia. Han var jødisk og skrev verkene sine på tysk. Flere av verkene hans ble han ikke ferdig med å skrive mens han levde og de ble publisert mot hans vilje etter hans død.

Kafka studerte jus og arbeidet for et forsikringsselskap før han ble forfatter. Hans far var en veldig bestemmende og dominerende mann, noe som endte med at Kafka flyttet til Berlin i 1923 for å distansere seg fra familien. Året etter han flyttet ble han smittet med tuberkulose og døde av sykdommen. Han ba sin beste venn om å brenne alle manuskriptene han hadde skrevet før han døde, noe vennen trosset. 

Modernismen i Kafkas verker kommer først og fremst fram i innholdet og karakterenes oppfatning av omgivelsene. Mennesket fremstilles som overmannet og overveldet i en verden som ikke vil noe godt.

De mest kjente verkene til Franz Kafka er blant annet Prosessen (1925), Slottet (1926) og Forvandlingen (1915).

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn