Historie

Her gir vi deg en kortfattet oppsummering av kristendommens opprinnelse og utbredelse.

Under finner du et utdrag av sidene om kristendommens historie:

Kristendommen har sitt utspring fra jødedommen og oppsto i det første århundret e.Kr. i Palestina. På det tidspunktet var området primært bebodd av jøder, men innlemmet under Romerriket.

Blant jødene var det stor utilfredshet med den romerske besettelsesmakten, som undertrykte befolkningen. Derfor håpet jødene på at de snart ville bli reddet av Messias (også kalt Kristus). Han skulle, ifølge de jødiske helligskriftene, komme og være en ny, stor konge på samme måte som Kong David

Jesus var en fattig jøde og vandrepredikant fra byen Nasaret i den nordlige delen av landet. Han begynte å få mange tilhengere på grunn av forventningen om at han var den lovede Messias. Da han kom til Jerusalem ved påsketid, ble han til og med mottatt med hyllest, men jødene ble raskt sinte på ham. Noen ble sinte fordi han viste seg å ikke være den krigerkongen som kunne kaste ut romerne, slik de hadde håpet på. Andre – jødenes religiøse ledere – ble sinte på ham fordi han sa ting de oppfattet som gudsbespottelse (blasfemi).

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn