Kildehenvisning

På denne siden hjelper vi deg med hvordan du skal skrive kildehenvisninger når du jobber med tekster og andre kilder i ulike fag. Vi forklarer når du skal henvise til kilder, og hvordan du kan gjøre dette.

Når skal du skrive kildehenvisninger?

Generelt gjelder det at du skal skrive en kildehenvisning hver gang du parafraserer, siterer eller bruker vesentlig informasjon fra en kilde.

En tommelfingerregel i f.eks. en fagartikkel kan være at du skal ha minst tre kildehenvisninger på en tekstside i fagartikkelens hoveddel. Men det er bare en tommelfingerregel og kan være annerledes i andre oppgavetyper. Det viktige er at du innsetter en kildehenvisning når det er relevant.

Å parafrasere vil si at du gjengir en setning eller mer fra en kilde med dine egne ord. Du leser en kildes innhold og sammenfatter det med dine egne ord. Da er det veldig viktig at du tilføyer en kildehenvisning, for ellers kan parafrasen din oppfattes som plagiat.

Se et eksempel på kildehenvisning ved parafrase
 

Kun brukere med et Studienett medlemskap kan lese denne teksten. Kjøp tilgang.

Å sitere er å gjengi tekst direkte fra en kilde. Ved direkte sitat er det veldig viktig å angi kilden i en kildehenvisning, for ellers er det plagiat (les mer om å sitere).

Se et eksempel på kildehenvisning ve
...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn