Sammendrag

«Karen» handler om den ungekvinna Karen og hennes tragiske skjebne. Vi følger Karen, som arbeider på Krarup Kro langt ute på den jyske heden. Hun er flink i jobben sin, og hun beskrives generelt som ei godt likt jente. Karens kjole har blitt for stram til henne, hvilket antyder at hun er gravid.

I novella utspiller det seg tre parallelle handlingsforløp. Først og fremst er det et handlingsforløp på kroen hvor Karen arbeider. Utover det hører vi om en rev og en hare i et myrområde utenfor kroen, og til sist er det et handlingsforløp hvor vi følger vestavinden og en postvogn som er på vei til kroen.

Det er travelt på kroen, men Karen utfører arbeidet sitt stille og rolig. Når postføreren ankommer kroen, forsvinner Karen fra krostuen. Vi hører samtidig at reven legger seg på lur i det høye gresset, hvor den venter på haren. Det varer ikke lenge før postføreren er på vei ut igjen med postvognen. Kort etter kommer Karen tilbake til krostuen. Hun er rød i kinnene og kan ikke la være å smile. Hun passer stille og rolig for at de ventende gjestene får det de har besti...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn