Hvordan teksten appellerer til mottakerne

Vi gir her noen idéer til analyse av hvordan teksten “Jakta på lærlingane” appellerer til mottakerne. Det er ikke en uttømmende liste, og andre analyser er mulige.

Bruken av appellformene handler om hvordan avsenderen, Fjord1, forsøker å overbevise mottakerne om å søke lærlingplass hos dem - og på den måten oppnå formålet med reklameplakaten.

Bruk av patos i det visuelle

Appellformen patos handler om at avsenderen taler til mottakerens følelser. Det gjør reklameplakaten særlig gjennom det visuelle, og ved at layoutet er som en filmplakat.

Layoutet spiller på mottakernes positive følelser ved å glede seg til å se en kommende film i biografen. “Jakta på lærlingane” ligner tittelen på en actionfilm, som mottakerne får lyst til å vite mer om. 

Bildene av lærlinger i arbeid, er på plakaten fremstillet som små action-klipp fra en film. Vi ser personene i bevegelse, og solen i bakgrunnen ligner nærmest flammer. Det kan skape en følelse av at jobben som lærling er spennende og dynamisk. Bildene av den unge mannen med korslagte armer og kvinnen i blå arbeidsdrakt kan dessuten g...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn