[5]

GeoGebra™

Her finner du vår guide til GeoGebra™. GeoGebra er et matematikkprogram, som bl.a. inneholder CAS, regneark, en sannsynlighetskalkulator og et grafikkfelt til grafer og geometriske konstruksjoner. GeoGebra kan brukes til å løse mange forskjellige typer matematikkoppgaver.

I veiledningen gjennomgår vi bl.a. hvordan programmet er bygget opp, gir deg en rekke gode råd og gjennomgår en lang rekke kommandoer og funksjoner som du kan få bruk for når du løser oppgaver.

Vi anbefaler at du supplerer GeoGebra med et skriveprogram, f.eks. Word. Kopier dine utregninger, grafer osv. fra GeoGebra og sett dem inn i skriveprogrammet sammen med de tilhørende forklaringene.

Veiledningens oppbygning

På siden Kom i gang med GeoGebra kan du finne en introduksjon til GeoGebra. I introduksjonen beskriver vi bl.a. hvor du kan laste ned programmet, og hvordan du innstiller språket til bokmål eller nynorsk.

GeoGebra inneholder forskjellige vinduer, bl.a. et CAS-vindu og et algebrafelt. Du finner en introduksjon til de forskjellige vinduene på siden Vinduer i GeoGebra.

Veiledningen inneholder også våre gode råd om bl.a. innstilling av antall desimaler, tekststørrelse og vinkelenhet, samt bruk av desimalpunktum og implisitt gangetegn. Du finner rådene på siden Tips til GeoGebra.

I veiledningen har vi laget en liste over kommandoer som er fine å kunne til eksamen hvis du har Matematikk 1P, 1T, 2P, 2P-Y, S1, R1, S2 eller R2. Du finner en oversikt over våre lister med kommandoer på siden GeoGebra til eksamen.

Sist i veiledningen finner du en gjennomgang av en lang rekke kommandoer i GeoGebra. Vi gjennomgår f.eks. hvordan du arbeider med likninger, funksjoner, derivasjon, vektorer, statistikk og sannsynlighetsregning i GeoGebra. Vi har delt kommandoene inn etter emne. Du kan se en oversikt på siden Kommandoer.

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

GeoGebra™

[5]
Brukernes anmeldelser
  • 16.10.2020
    Veldig bra!!! Kunne kanskje vært noen bilder?
  • 13.11.2023
  • 05.07.2023
    Skrevet av Student på 5. år
  • 10.05.2023