Kapittel I-II

Kapittel I (1)

Romanen starter med en beskrivelse av hovedpersonenes bryllupsfest. Den 17-årige Aurora, som kalles Ory, har giftet seg med en noe eldre mann, Adolph Riber, som vanligvis bare kalles Riber. Han er 32 år og skipskaptein, og har en høy status i byen. Han kan imidlertid også virke grov og uvennlig i oppførselen sin. Det ser vi blant annet ved bryllupsfesten, hvor han oppfører seg dårlig overfor flere av personene som svigerfamilien hans har invitert. 

Ribers svigerfar, Ingstad, forsøker å gjøre ham mer vennlig stemt. Men Riber har blitt veldig sint i løpet av festen, fordi alle gjestene i talene sine har lagt vekt på hvordan Ory nå skal forlate sitt trygge barndomshjem og følge Riber ut i verden. Riber mener at festen snarere minner om en begravelse enn et bryllup, fordi så mange av gjestene virker triste på Orys vegne.

Etter festen skal brudeparet overnatte i Ribers barndomshjem, før de neste dag skal seile til London, hvor hans store skip, «Orion», ligger. Planen er at de skal seile videre på «Orion» når det har blitt lastet. Riber har det der...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn