[22]

Filmanalyse | Oppskrift

Steg for steg viser denne analysemodellen deg hvordan du kan lage en filmanalyse.

Vår filmanalyseoppskrift tar for seg alle de viktigste elementene i en filmanalyse og hvordan du skal gå frem for å analysere innholdet i en film eller analysere det filmatiske ved filmen, som for eksempel klipping, farge og lys, bildebeskjæring, kamerabevegelse og mye, mye mer .

Vår oppskrift på filmanalyse beskriver hvordan du skal oppbygge en filmanalyse, og hvilke elementer en analyse av film skal inneholde. Det hele er forklart med illustrasjoner og eksempler.

Filmanalysemodellen er skrevet på et lett forståelig språk, slik at det skal være enkelt å følge den. 

MERK: Man kan skrive filmanalyse på mange måter, så denne oppskriften skal ikke forstås som den eneste løsningen til en god filmanalyse.

Eksempel på filmanalyse

Trenger du mer hjelp til din filmanalyse? Da kan det være nyttig å se igjennom et eksempel på en filmanalyse. Her har du et utmerket eksempel på en analyse av filmen «Avatar», skrevet og regissert av James Cameron:

Eksempel på filmanalyse

Eksemplarisk filmanalyse av spillefilmen Avatar, skrevet og regissert av James Cameron. Analysen ser på handling, tema og budskap i filmen og hvilke virkemi...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Filmanalyse | Oppskrift

[22]
Brukernes anmeldelser
 • 10.01.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  bra forklaringer av diverse punkter i en filmanalyse, stiller meget bra spørsmål som får deg til å tenke etter og man blir rett og slett gira for å starte å skrive på oppgaven. filmanalyse oppsettet presenteres på en forståelig og hjelpsom måte, går i dybden på diverse viktige punkter og spørsmål man må tenke på før en skriver analysen. Dette var til stor hjelp, absolutt verdt tiden det tar å lese gjennom!
 • 04.12.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  Helt grei og fin oppskrift! Et par småting her og der som ikke er 100%, men for all del den er veldig bra!
 • 08.03.2016
  GOD HJELP TIL EKSAMEN!!!!!
 • 01.04.2015
  Skrevet av Elev på Vg2
  Dette var en veldig god mal