Arbeidet med emne, oppgaveformulering og tekster

På denne siden hjelper vi deg i gang med forberedelsen av fagartikkelen din. En god forberedelse er viktig for å få skrevet en god og fokusert artikkel.

Vi forklarer hvordan du får overblikk over oppgaven og tekstene dine, hvordan du lager en god problemstilling, og evt. hvordan du selv finner tekster til fagartikkelen. 

Tre trinn til å forberede fagartikkel

Her har vi listet opp tre trinn som hjelper deg godt i gang med arbeidet ditt. Trinnene er relevante å gjennomgå hvis du har fått en oppgaveformulering og noen tekster å arbeide med.

  1. Les oppgaveformuleringen grundig
  2. Gjennomgå tekstene og ta notater
  3. Finn vinklingen din

Hvis du ikke har fått en oppgaveformulering, må du selv finne på og formulere hva du vil gjøre i fagartikkelen din. Her kan du finne hjelp i avsnittet Lag en problemstilling. Har du fått utlevert noen tekster som skal brukes i artikkelen, er det en god idé å følge trinn 2 og 3 før du lager problemstillingen din.

1. Les oppgaveformuleringen grundig

Når du skal skrive en fagartikkel, vil du som regel ha en oppgaveformulering som setter rammen for artikkelen. Den forteller typisk hvilket emne du skal skrive om, og hvordan du skal undersøke emnet. Oppgaveformuleringen kalles også for oppgaveteksten i noen fag. Det er viktig å legge merke til hvilke krav oppgaveformuleringen stiller til fagartikkelen din.

Du finner kravene til oppgaven din ved å se etter instruksverb. Instruksverb er de ordene som beskriver hva du skal gjøre. I fagartikler på videre...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn