Det vidunderlige

I løpet av dramaet nevner Nora flere ganger uttrykket «det vidunderlige» eller «det vidunderligste». Det kan umiddelbart virke litt vanskelig å forstå hva mener hun med dette. De andre karakterene, som for eksempel fru Linde og Helmer, er også litt forvirret. Nora tror at det vidunderlige vil skje da Helmer oppdager bedraget hennes. Det er altså noe hun både frykter og lengter etter, men det vidunderlige kommer ikke. På slutten av dramaet forsøker hun å forklare tankene og følelsene sine for Helmer:

Jeg har ventet så tålmodigt nu i otte år; for, Herregud, jeg indså jo nok, at det vidunderlige kommer ikke sådan til hverdags. Så brød dette knusende ind over mig; og da var jeg så usvigelig viss på: nu kommer det vidunderlige. Da Krogstads brev lå derude, – aldrig faldt det mig med en tanke ind, at du kunde ville bøje dig under dette menneskes vilkår. Jeg var så usvigelig viss på, at du vilde sige til ham: gør sagen bekendt for hele verden. Og når det var sket – (s. 90)

Det later til at Nora har forventet at hennes kjærlige og beskyttende ektemann etter avsløringen ville få øynene opp for at hun faktisk er både handlekraftig og selvstendi...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn