Hjelp til Engelsk

Skal du i gang med en oppgave i engelsk? Da har du kommet til riktig sted! Her finner du nemlig en hel haug med eksempler på oppgaver i engelsk. Oppgavene kan du bruke som hjelp og inspirasjon når du skal i gang med din egen oppgave.

Hva finner du her?

På denne siden finner du all slags oppgaver i engelsk. Her kan du bla deg igjennom en rekke oppgaver innsendt av elever, der du kan få hjelp til å skrive de vanligste oppgavetypene i engelsk. Oppgaveeksemplene er kvalitetssikret av Studienett.

I tillegg finner du her Studienetts egne produkter. Disse består av:

  • Study Guides
  • Trinn for trinn veiledninger
  • Studienetts besvarelser

Produktene er utarbeidet av Studienett og hjelper deg med konkrete eksamensspørsmål, gir deg analysehjelp til tekster som du vil møte i engelskfagene og hjelper deg med å skrive aktuelle oppgavetyper.

Et godt eksempel på en Study Guide finner du her. I denne får du hjelp til å analysere teksten ”Talking Turkeys”.

Trinn for trinn veiledninger hjelper deg med å skrive konkrete oppgavetyper relevante i engelskfagene. Et eksempel er vår engelsk essay oppskrift.

Et eksempel på Studienetts besvarelser kan du se her. I denne besvares spørsmål gitt til eksamen i engelsk fellesfag høsten 2010.

Finn den hjelpen du trenger

Ved hjelp av menyen til venstre kan du navigere mellom de ulike oppgavetypene. På denne måten finner du enkelt frem til eksempler på akkurat den oppgavetypen som du trenger hjelp til.

Hvorfor bruke Studienetts oppgaver i engelsk?

Det å være god i engelsk er viktig både på skolen, i arbeidslivet og i sosiale sammenhenger. For å bli trygg på språket er det viktig å lese, lytte og skrive engelsk.

Bruk eksempelbesvarelsene og Studienetts egne produkter som hjelp og inspirasjon til dine lekser, innleveringer og eksamen i engelsk. Ved å se på hvordan andre har løst liknende oppgaver og ved å bruke våre veiledninger, kan du få en bedre karakter på eksamen og i standpunktkarakter.