Din forberedelse

Her får du hjelp til hvordan du kan forberede deg til skriftlig eksamen i Norsk. Forberedelsene er en viktig del av skriftlig eksamen i norsk, fordi du også vil oppnå en god karakter hvis du har forberedt deg godt.

Siden du ikke vet hvilket tema som blir gitt på skriftlig eksamen, er det vanskelig å forberede seg på et konkret emne. Det du likevel kan gjøre er å tenke over hvilke oppgavetyper du kan tenke deg å skrive på eksamen og forberede deg grundig på akkurat disse.

Velg dine favorittsjangre

Du kan ikke være helt sikker på at din favorittsjanger er i eksamenssettet. Derfor må du forberede deg godt på minst to av oppgavetypene.

Gjør følgende:

  1. Se gjennom de tidligere besvarelsene dine i Norsk. Hvilke oppgavetyper fikk du best karakter på? Når fikk du best tilbakemelding fra læreren?
  2. Velg deretter 2 oppgavetyper som du kan tenke deg å skrive på eksamen og fokuser på disse.
  3. Les Studienetts oppskrift på de oppgavetypene du har valgt.

Se Studienetts oppskrifter her:

Sett deg godt inn i oppgavetypene

Du kan nå forberede deg til eksamen ved å sette deg godt inn i de oppgavetypene du har valgt.

Gjør følgende:

  1. Les gjennom Studienetts oppskrifter på de 2 oppgavetypene du har valgt. Da får du god oversikt over hva de ulike oppgavetypene går ut på og hvordan du skriver selve oppgaven.
  2. Les Studienetts eksempel på oppgavetypene. Da ser du hvordan en virkelig god besvarelse ser ut. Dette er nyttig å ha i bakhodet på selve eksamensdagen. (Du finner en link til eksempeloppgaven bakerst i oppskriften).
  3. Les gjennom de tidligere besvarelsene dine inn
...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn