Personer

Her kan du lese en karakteristikk av de viktigste personene i Khaled Hosseinis roman Drageløperen. 

Utdrag

Her kan du lese et utdrag av analysehjelpen:

Sohrab er Hassans sønn som Amir beslutter seg for å redde fra talibanerne

Sohrab er oppkalt etter en legendarisk afghansk kriger som Amir og Hassan leste om som barn. Sohrab er liten og sped med vakre ansiktstrekk. Han ligner sin far Hassan. Akkurat som sin far er han dyktig til å skyte med sprettert. 

Sohrab forteller Amir om det faren hans, Hassan, har fortalt ham om Amir og Hassans vennskapsforhold. Han forteller at faren har sagt at de var gode venner og at de gjorde mye morsomt sammen. Fremfor alt forteller han om drageflyvningen deres. 

Da Amir treffer Sohrab for første gang på barnehjemmet, kan han se at Sohrab er traumatisert. Dels fordi han har mistet begge sine foreldre, dels er det åpenbart at han blir seksuelt misbrukt. 

Sohrab er stum. Han stoler ikke på Amir. Da han smått tør å stole på Amir, forteller Amir at han vil adoptere ham og ta ham med seg til sitt nye hjem i USA. Dette får Sohrab til å begynne å drømme og håpe. Gjennom Amir har han fått en sammenheng og blitt noen. Han er Amirs nevø og Amir er onkelen hans. 

Det viser seg at adopsjonen tar tid, og Sohrab blir nødt til å være igjen alene i Afghanistan en stund. Det blir for mye for Sohrab, og han prøver derfor å ta sitt eget liv. Til slutt får Sohrab bli med til USA. Da har han imidlertid forandret seg. Han har blitt apatisk og stum. Amir og konen hans forsøker forgjeves å gi ham livslyst.

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn