Analyse

På de neste sidene kan du lese analysen vår av romanen Drageløperen av Khaled Hosseini, hvor vi tar for oss de viktigste analysepunktene:

Husk at du ikke er nødt til å komme inn på alle aspektene du kan lese om her, i din egen analyse. Velg ut noen punkter som er relevante for oppgaven eller forberedelsen din. Det kan også finnes flere aspekter som vi ikke har inkludert i vår analyse.

Hvis du trenger mer hjelp med analysen din, kan du bruke vår veiledning til romananalyse. 

Utdrag

Her kan du lese et utdrag av analysehjelpen: 

I romanens hoveddel invaderer Sovet Afghanistan. Dette innebærer at krigen har begynt. I romanen synliggjøres dette gjennom at strukturer og bånd går i oppløsning. Eksempler på dette er at Hassan blir voldtatt, at Amirs sjalusi leder til at Hassan og Ali flytter fra Babas hus, samt at krigen tvinger Amir og Baba til å flykte til USA. Flukten er strabasiøs og på en måte en krig i seg selv. 

Begge disse hendelsene er viktige vendepunkter i romanen. Hassan og Amir mister kontakten. Videre skjer Amirs omvendelse og han bekjenner seg til islam. Han gifter seg og etablerer seg som forfatter i USA. Deretter vender han tilbake til Afghanistan for å finne Hassan. Han får vite at Hassan har blitt henrettet, men det avsløres samtidig at Hassans er halvbroren hans. 

Amir blir nesten drep av Assef, hans verste fiende, da han deretter leter etter Sohrab, Hassans sønn. Da Amir finner ham, har Assef tatt Sohrab som sin slave, og er ulysten på å gi ham fra seg. For Amir er Sohrab viktig, fordi det bare er gjennom ham at han kan forsone seg med det sviket han utsatte Hassan for i barndommen. Siden Assef ikke vil gi fra seg Sohrab, innleder han et slagsmål med Amir. Det blir et slagsmål om liv og død, og kampen utgjør romanens klimaks

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn