Kapittelsammendrag

November

I bokens første kapittel møter vi fortelleren, Andreas Doppler. Doppler forklarer at han har flyttet ut i et telt i skogen utenfor Oslo. Han har forlatt sin alminnelige hverdag i byen med karriere og familie for å oppsøke stillheten.

På grunn av sult har Doppler den foregående dagen drept en stor elgku med kniven sin. Elgkuas kalv vekker ham neste morgen. Han forsøker å jage den vekk, blant annet fordi den stirrer på hans store lem mens han tisser. Doppler ender imidlertid med å ta den til seg. Senere gir han den navnet Bongo og forsøker å forklare den hvorfor han måtte drepe moren hans. 

Vi hører hvordan Doppler tidligere har stjålet mat fra en eldre mann ved navn Düsseldorf, ved å snike seg inn i hans velforsynte kjeller. Düsseldorf har imidlertid installert alarm og låser, så Doppler må oppsøke supermarkedet ICA for å få dekket et stort behov for skummetmelk. Han får gjort en avtale med bestyreren om å bytte røkt elgkjøtt fra Bongos mor for en fast forsyning av skummetmelk og batterier til GPS’en. Doppler føler det som en stor seier for bytteøkonomien og tar også avstand fra sin tidligere op...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn