Sammendrag og motiver

Her ser vi på hva Erlend Loes roman Doppler (2005) handler om. Først kan du lese et sammendrag og få et overblikk over bokens motiver. På neste side gjennomgår vi mer detaljert alle romanens kapitler, så du lett kan få et overblikk over handlingen i hvert kapittel.

Innholdsfortegnelse

Sammendrag

Doppler er fortellingen om Andreas Doppler, en alminnelig middelklassemann fra Norge. Like etter at Doppler har mistet sin far, kommer han ut for et sykkeluhell i skogen utenfor Oslo. Uhellet får ham til å forlate familien og jobben for å flytte ut i et telt i skogen. Her adopterer han en elgkalv, hvis mor han har drept. Han gir den navnet Bongo. Ute i skogen reviderer Doppler sitt syn på tilværelsen. Han lover å legge al flinkhet bak seg og vil i tillegg unngå andre mennesker, fordi han ikke bryr seg om mennesker i det hele tatt. Med flinkhet mener han flere ting, men først og fremst er det vår evige streben etter å leve best mulig opp til samfunnets normer.

Doppler søker ensomheten i skogen, og er avvisende overfor sin kones krav om å vende tilbake til familien, selv om hun er gravid med deres tredj...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn