De andre personene

Düsseldorf inspirerer Doppler, men speiler ham også

En av de viktigste personene for handlingen er Düsseldorf, som Doppler får et slags vennskap med. Düsseldorf er en eldre mann som bor alene i et stort hus i et dyrt villastrøk. Etter at han har avslørt og overmannet Doppler i et tyveriforsøk, får de en form for vennskap.

Düsseldorfs far var en tysk soldat, og det har derfor ikke vært lett for Düsseldorfs mor å ha et barn med en fra fienden. Det var normalt i årene etter krigen, at folk som hadde sympatisert med tyskerne ble betraktet som utstøtte som man ikke ville ha noe å gjøre med. 

Faren rakk imidlertid aldri å møte sin sønn, fordi han ble drept i krigen i samme øyeblikk som han fikk beskjeden om sønnens fødsel. Ironisk nok endte farens liv altså samtidig med at sønnens liv begynte. Den manglende faren har hatt en avgjørende innflytelse på Düsseldorfs liv. Han har f.eks. tatt sitt etternavn fra farens hjemby. 

Düsseldorf har siden sin kones død brukt all sin tid på å konstruere en kjempemessig modell av en byscene fra annen verdenskrig. Han forklarer Doppler at han holder på med å rekonstruere sin fars dødsøyeblikk, og at han i tillegg planlegg...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn