Andreas Doppler

Doppler levde et alminnelig middelklasseliv 

Før han flyttet ut i skogen, levede Andreas Doppler et helt alminnelig middelklasseliv. Vi hører at han har tatt en god utdannelse innenfor økonomi, har fått en god karrierestilling og har stiftet familie, hvor han har fått to barn. Vi hører ikke nøyaktig hva Doppler har arbeidet med, men han forteller at han er utdannet innenfor økonomi og fikk «en jobb, som var så flink at den viste fingeren til andre flinke jobber.» (s. 36). Doppler sier også at «Jeg var opptatt av penger og disponerte min tid og mine evner ut ifra ønsket om å samle sammen flest mulig.» (s. 35)

Det er tydelig at Doppler klarer seg godt økonomisk, fordi han har råd til et hus som familien renoverer med dyre materialer. Vi hører også at Doppler har mange dyre materielle ting, som f.eks. beskrivelsen av alt sykkelutstyret hans, ferieturene med familien i leide hytter og det dyre hi-fi-utstyret som han har hjemme. Når vi møter tyven Roger, får vi en karakteristikk av Dopplers nabolag som et sted hvor det er attraktivt å gjøre innbrudd, fordi folk har mange verdifulle ting. 

Doppler beskriver også hvordan sønnen Gregus har vært vant til at handleturer ble en utflukt i seg selv. Det ble kjøpt inn mye til husholdningen, mens Gregus fikk ny Lego og «pølser på veien ut.» (s...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn