Doppler

I denne analysehjelpen kan du få hjelp til å analysere romanen Doppler av Erlend Loe. Først får du et sammendrag, så du kan få et overblikk over handlingen. Du får også en gjennomgang av handlingen i de enkelte kapitlene.

Deretter får du grundig hjelp til å analysere romanen, hvor vi kommer inn på komposisjon, personer, miljø, forteller og språk. Her får du også noen arbeidsspørsmål, som kan hjelpe deg med å få hull på romanen på egen hånd.

Vi gjennomgår motiver i romanen, og vi gir deg forslag til tolkning, tema og budskap. Til slutt gir vi deg gode ideer til vinkling. Disse kan du også bruke som inspirasjon hvis du planlegger å bruke Doppler i en større skriftlig oppgave som f.eks. særemnet ditt.

Presentasjon

Tittel: Doppler (2004)
Forfatter: Erlend Loe
Sjanger: Roman

Erlend Loe (f. 1969) er en norsk forfatter. Loe utga sin første roman Tatt av kvinnen 1993, men det var med romanen Naiv. Super., at han i 1996 fikk sitt store gjennombruddLoe har utgitt en lang rekke romaner, barnebøker og manuskripter til film. Loes romaner blir lest over hele verden og er oversatt til svært mange språk.

Loe er født og oppvokst i Trondheim. Han ville opprinnelig bli skuespiller, men begynte så på universitetet, hvor han tok en magistergrad i etnologi samt film- og litteraturvitenskap. Siden tok han en utdannelse som manuskriptforfatter ved Filmskolen i København.

I Loes romaner møter vi ofte hovedpersoner som møter en eksistensiell krise, fordi meningsløsheten er brutt inn i hverdagens trygge og normale rammer. Romanene leker ofte ironisk og humoristisk med ideen om å akseptere meningsløsheten og falle på plass i hverdagen igjen, men de rommer også en kritikk av det moderne samfunn.

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Doppler

[3]
Brukernes anmeldelser
  • 05.01.2023
    Skrevet av Elev på Vg1
  • 02.12.2022
    Skrevet av Elev på Vg3
  • 09.04.2021
    Skrevet av Elev på Vg3