Biologi 2 Eksamen vår 2021 | Løsnings­forslag

Her er vår løsningsforslag til eksamensoppgavesettet til Biologi 2 fra våren 2021. Løsningsforslaget inneholder også fasit for flervalgsoppgavene.

Her kan du se et utdrag av løsningsforslaget til oppgave 3b

Forsøksserie A er ikke tilsatt hemmer. Enzymets omdannelse av substrat til produkt skjer raskest i denne forsøksserien fordi det ikke er en hemmer til stede for å senke hastigheten. Den maksimale hastigheten (den største mengden gass som enzymet kan produsere på 1 minutt) inntrer allerede ved en substratkonsentrasjon på 15 g/L. En høyere substratkonsentrasjon øker ikke reaksjonshastigheten ytterligere, fordi enzymets omdannelse allerede skjer ved maksimal hastighet.

Forsøksserie B er tilsatt konkurrerende hemmer, fordi forsøksserie B kan oppnå samme maksimale reaksjonshastighet som forsøk A, men det krever en høyere substratkonsentrasjon for å nå denne hastigheten. En konkurrerende hemmer kan binde til samme sted på enzymet som substratet binder, og enzym bundet til hemmer kan ikke katalysere reaksjonen. Man kan imidlertid tilsette så mye substrat at mengden av hemmer blir ubetydelig sammenlignet med mengden av substrat, og enzym i praksis derfor nesten alltid binder til substrat i stedet for hemmer. Man oppnår på den måten samme maksimale reaksjonshastighet som uten hemmer hvis substratkonsentrasjonen er høy.

Forsøksserie C er tilsatt ikke-konkurrerende hemmer, fordi...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn

Biologi 2 Eksamen vår 2021 | Løsningsforslag

[3]
Brukernes anmeldelser
  • 12.05.2022
    Skrevet av Underviser på Universitet/høgskole
  • 24.03.2022
    Skrevet av Elev på Vg3
  • 02.12.2021
    Skrevet av Elev på Vg3