Spansk Eksempelbesvarelse

Har du blitt trukket ut til eksamen i spansk? Da har du kommet til riktig sted! Her finner du nemlig Studienetts eksempelbesvarelser på en rekke eksamensoppgaver i spansk. Bruk eksempelbesvarelsene som hjelp og inspirasjon når du skal forberede deg til eksamen i spansk. Besvarelsene fungerer også utmerket som hjelp til lekser og prøver i spanskfaget.

Spansk eksamen

Er du elev på Vg2 eller Vg3 studieforberedende utdanningsprogram, kan du trekkes ut til skriftlig eksamen i spansk. Du kan i tillegg trekkes ut til muntlig eksamen.

På skriftlig eksamen i spansk skal du vise at du både kan forstå og skrive spanske tekster.

Som regel blir du gitt en tekst på spansk omhandlende et bestemt tema. Ofte blir du bedt om å svare på spørsmål relatert til teksten på norsk. I tillegg skal du skrive 2-3 tekster på spansk, hvorav to av tekstene skal være av større omfang.

Les mer om hvordan spansk eksamen foregår her.

Eksamensoppgaver i spansk

Å bli trukket ut til eksamen i spansk kan være skremmende. Ikke bare forventes det at du skal kunne forstå og gjengi innholdet i en spansk tekst, du skal dessuten skrive lengre tekster på spansk.

Studienetts eksempelbesvarelser har som formål å forberede deg til eksamen i spansk. Eksempelbesvarelsene er utarbeidet av våre dyktige fagredaktører, og tilsvarer en eksamensbesvarelse til karakteren 6.

Les igjennom et par av eksemplene, og få hjelp til å få gode karakterer i spansk!

Se en besvarelse av spansk eksamen nivå 2 gitt våren 2016 her.

Her har du en besvarelse av spansk eksamen nivå 2 gitt høsten 2014.

Spansk eksamen tips

Har du blitt trukket ut til eksamen i spansk, er det viktig å forberede seg godt. Her har du et par nyttige tips når du skal forberede deg til eksamen:

  • les tekstvedlegget grundig
  • ta notater fra tekstvedlegget
  • øv på spansk grammatikk
  • se hvilke oppgaver som er gitt til tidligere eksamener
  • les igjennom flere eksamensbesvarelser

Dessuten kan det være hjelpsomt å øve på vanlige ord og uttrykk på spansk. Se en utførlig liste med spanske ord og uttrykk her.

Ta en titt på Studienetts eksempelbesvarelser på eksamen i spansk, og få god hjelp når du skal i gang med å forberede deg til eksamen!