Norsk bokanmeldelse

Vil du lære å skrive en god bokanmeldelse? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden finner du nemlig en hel haug med eksempler på bokanmeldelser skrevet i norsk. Og ikke nok med det: her har du i tillegg Studienetts oppskrift hvor vi hjelper deg med å skrive en førsteklasses bokanmeldelse.

Oppskrift på bokanmeldelse 

Studienetts oppskrift er ment for deg som trenger hjelp til å skrive en bokanmeldelse i norsk, og som vil ha gode karakterer i norsk.

I oppskriften lærer du hva som skal være med i en bokanmeldelse, hvordan du presenterer en bok til leseren på en interessant måte og hvilken stil og tone du skal bruke i bokanmeldelsen.
Bruk vår oppskrift som mal, og lær å skrive en god bokanmeldelse.

Hva er en bokanmeldelse?

En bokanmeldelse er en vurdering av en bok. Bokanmeldelser opptrer ofte i aviser, på tv, radio og på nett. Hensikten med en bokanmeldelse er å gi leseren et inntrykk av boken, å presentere en mening om den og gjøre leseren nysgjerrig.

Hvordan skrive bokanmeldelse?

I en bokanmeldelse skal du presentere og kommentere en bok. Du skal blant annet:

  • oppsummere bokens handling og sentrale tema
  • drøfte stilgrep og trekk
  • fange leserens interesse
  • redegjøre for ditt eget inntrykk av boken

For å vekke leserens nysgjerrighet, er det viktig at du skriver på en interessant måte og med et godt språk.

Eksempel på bokanmeldelse 

Få hjelp til din bokanmeldelse ved å se på hvordan andre har løst samme oppgavetype.

Ved å se på eksempler på bokanmeldelser, kan du få hjelp til oppsettet og innholdet i din egen oppgave. Er du usikker på hvilken bok du skal anmelde, kan du også få tips til det. 

Se en bokanmeldelse av Naiv.Super her.

En bokanmeldelse av Tusen strålende soler finner du her.

Bli god til å skrive bokanmeldelser du også! Bruk vår oppskrift som mal, og få inspirasjon fra de mange eksemplene du finner nedenfor.