Gullnotater

Skal du analysere en novelle, et dikt eller kanskje en sammensatt tekst? Her får du hjelpen du trenger! Studienett har nemlig laget det vi kaller Gullnotater. I gullnotatene gir vi deg hjelp til å analysere en mengde aktuelle tekster i norsk.

Få hjelp til din analyse og tolking

På denne siden finner du et utvalg av Studienetts gullnotater, der vi hjelper deg med å analysere og tolke en rekke tekster. 

Hva er et Gullnotat?

Studienetts gullnotater hjelper deg med å analysere alle mulige tekster du møter i norskfaget.

Steg for steg viser vi deg hvordan du analyserer og tolker alt fra noveller, dikt, dramaer og sammensatte tekster.

Våre gullnotater er laget med tanke på deg som ønsker en god karakter i norsk. Vi besvarer konkrete oppgaver gitt til skriftlig eksamen i norsk, og gir analysehjelp til tekster som er sentrale i norsk litteraturhistorie.

Hvordan bruke gullnotatene?

Studienetts gullnotater er ment som en hjelpende hånd til deg som skal analysere og tolke tekster.

Gullnotatene sørger for at du får en god start på din analyseoppgave. Vi viser deg hvordan du kan analysere blant annet oppbyggingen av en tekst, de språklige virkemidlene og motiv og tema. I tillegg hjelper vi deg med å tolke tekstens budskap.

Bruk gullnotatene som mal, og lær å skrive en god tekstanalyse!

Mer informasjon om hvordan du bruker Studienetts gullnotater finner du her.

Analyse på norskeksamen

Du som går Vg3 studieforberedende utdanningsprogram og påbygging til generell studiekompetanse, skal garantert opp til skriftlig eksamen i norsk hovedmål. Går du Vg2 yrkesfaglig utdanningsprogram eller i 10. klasse, kan du bli trukket ut.

På skriftlig eksamen i norsk blir du ofte bedt om å analysere ulike tekster. Studienetts gullnotater er til god hjelp når du forbereder deg til eksamen. Du kan til og med bruke dem som hjelpemiddel på selve eksamensdagen.

Skriv dem ut eller lagre dem på dataen din, så er de lett tilgjengelige!

Bla deg igjennom de mange gullnotatene på Studienett.no, og få hjelp til akkurat den teksten du skal analysere!