Kompendier

Finn Norsk Kompendier på Studienett.no. Les materialer med sjanger Norsk Kompendier til inspirasjon.
 • Modernismen Norsk

  Dette kompendiet gir en grundig innføring i den litterære strømningen modernismen i norsk litteraturhistorie. Modernismen kan være vanskelig å arbeide med fordi modernistisk litteratur ofte er komplis (…)

 • Realismen Norsk

  Dette kompendiet gir en grundig innføring i den litteraturhistoriske strømningen realismen i norsk litteraturhistorie. Sammendragssiden vår gir deg et overblikk over realismens viktigste kjennetegn, t (…)

 • Tidsepoker Norsk

  En tidsepoke er et avgrenset tidsavsnitt i historien. Epoker skiller seg ut ved viktige hendelser, betydningsfulle begivenheter eller en særpreget utvikling. Vi bruker disse tidsepokene som referanser (…)

 • Sjangere i norsk Norsk, Norsk som andrespråk for språklige minoriteter

  Generelt sett skiller man i norsk mellom litterære sjangere (skjønnlitteratur) og sakprosa-sjangere. De litterære sjangerene er de som har et fiktivt innhold og er oppdiktet, som noveller, romaner, di (…)

 • Nyhetskriterier Norsk

  Dette sammendraget er skrevet for deg som gjerne vil lære mer om nyhetskriteriene/nyhetsverdiene. Her vil vi blant annet svare på følgende: Hva er de fem nyhetskriteriene? Hvordan bruker journalister (…)