Engelsk fortelling

Trenger du hjelp til å skrive en engelsk fortelling? Da er du kommet til riktig sted! Her finner du nemlig en rekke fortellinger skrevet på engelsk. Ta en titt på eksemplene og få hjelp til hvordan du kan skrive din egen engelske fortelling.

Hva er en engelsk fortelling?

En fortelling er kort sagt en historie om noe som har hendt, en opplevelse eller om noe som er oppdiktet. Fortellingens hensikt er ofte å underholde, påvirke eller opplyse leserne, og den kan både være kort eller strekke seg over flere sider.

Hvordan skrive en engelsk fortelling?

En fortelling består ofte av en:

  • Innledning
  • Hoveddel
  • Avslutning

Når du skal skrive en fortelling kan det være lurt å begynne med en innledning der du introduserer elementer som karakterer, eventuelle konflikter og miljø. I hoveddelen kan fortellingens konflikt eller handling trappes opp, innen den når et klimaks. Avsluttende kan du beskrive hvordan historien din ender eller hvordan konflikten blir løst.

I en engelsk fortelling er det viktig å ha et korrekt språk. Vær gjerne kreativ i beskrivelsene dine og varier språkbruken din.

Slipp fantasien din løs og kom i gang med din engelske fortelling!

Gode eksempler på engelske fortellinger

Innen du skal i gang med din engelske fortelling kan det være en god idé å se på hvordan andre har valgt å skrive en fortelling.

Et godt eksempel på en engelsk fortelling finner du her. Denne fortellingen har tittelen ”A Bedtime Story”.

Fortellingen ”The Wall” er også et eksempel du kan bruke som inspirasjon. Se den engelske fortellingen ”The Wall” her.

Nedenfor har vi samlet massevis av engelske fortellinger til deg. Bruk disse som hjelp og inspirasjon når du skal i gang med din egen fortelling.